Ondanks verlies tegen Frankrijk toch goed nieuws voor Belgisch Fed Cup-team
Foto: BELGA

De Belgische tennisvrouwen zijn tijdens de loting van de barrages (20 en 21 april) voor de Wereldgroep van de Fed Cup, dinsdag in Londen, reekshoofd. Dat heeft de Internationale Tennisfederatie ITF maandag laten weten. Het team van kapitein Johan Van Herck heeft Zwitserland (ITF 9), Spanje (ITF 10), Canada (ITF 11) of Letland (ITF 12) als mogelijke tegenstanders.

De Belgen vermijden door hun beschermde statuut kleppers als titelhouder Tsjechië (ITF 1), de Verenigde Staten (ITF 2) en Duitsland (ITF 7). Deze drie landen overleefden de eerste ronde (kwartfinales) van de Fed Cup niet.

De landen die België wel kan treffen, wonnen hun eerste ronde in Wereldgroep 2. Op basis van voorgaande ontmoetingen speelt België een mogelijk duel tegen Spanje of Zwitserland thuis, of maakt het de verplaatsing naar Canada. Als Letland uit de trommel komt, moet een loting uitsluitsel brengen. De Belgen keken de Letten voordien immers steeds op neutraal terrein in de ogen.

België sneuvelde afgelopen weekend in de eerste ronde (kwartfinales) van de Wereldgroep tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. In 2018 moesten de Belgische vrouwen ook barrages afwerken. Toen haalden Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure het van Italië.