David van der Poel raakte buitenste knieband bij val en mist crossen in Middelkerke en Hulst
Foto: Photo News

David van der Poel (Corendon-Circus) kwam zondag zwaar ten val in de Superprestige in Hoogstraten. De 26-jarige Nederlander knalde tegen een paaltje en moest de wedstrijd verlaten op een draagberrie. Maandag liep de broer van wereldkampioen Mathieu van der Poel langs bij specialist Toon Claes in Herentals en die stelde een blessure aan het ligament van de knie vast.

Van der Poel kwam ten val in het begin van de wedstrijd in Hoogstraten. Hij knalde tegen een paaltje en bezeerde zijn knie. Hij moest de wedstrijd staken en werd met een draagberrie weggedragen. Hij kon zijn knie amper plooien, maar besloot een bezoek aan het ziekenhuis nog even uit stellen tot maandag.

Aangezien er geen beterschap was maandag, bracht hij een bezoek aan specialist Toon Claes in Herentals. Na onderzoek werd het volgende verdict gesteld. “De buitenste knieband is geraakt omdat hij zijn knie verdraaid heeft”, klinkt het uit navraag bij Corendon-Circus. “Hij moet nu een week van de fiets blijven. Heel concreet: David mist de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke (VdP staat 15e in klassement, red) en de Bricocross in Hulst. Volgende week maandag laat hij dan opnieuw een controle uitvoeren bij dokter Claes.”