Doodsoorzaak voetballer Emiliano Sala bekend nadat vliegtuigje werd teruggevonden in Kanaal
Foto: AFP

De doodsoorzaak van Emiliano Sala is bekend nadat het lichaam van de voetballer werd teruggevonden in een gecrasht vliegtuigje in het Kanaal. De Argentijn stierf ten gevolge van letsels aan zijn hoofd en romp, wat erop wijst dat hij meteen na de impact al overleden was.

De wereld was de afgelopen weken in de ban van de zoektocht naar de Argentijnse voetbalster, die op maandag 21 januari verdween. Hij zat op het moment van zijn verdwijning samen met piloot David Ibbotson in een klein vliegtuig dat op weg was van Frankrijk naar Cardiff, waar Sala zou aansluiten bij zijn nieuwe club Cardiff City.

Sindsdien werd met man en macht gezocht naar Sala. Toen de zoektocht na enkele dagen afgeblazen werd wegens de “geringe overlevingskansen”, zocht de familie van de voetballer op eigen initiatief verder.

Piloot nog steeds vermist

Pas tien dagen na zijn verdwijning werd het vliegtuigje gevonden. Het wrak lag op 69 meter diepte in het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Een dag later raakte bekend dat het lichaam van Sala was aangetroffen in het vliegtuigje. Volgens lijkschouwer Brendan Allen moest de Argentijn geïdentificeerd worden aan de hand van zijn vingerafdrukken.

Van de 59-jarige David Ibbotson, de piloot die het vliegtuigje bestuurde, ontbreekt vooralsnog elk spoor.