Gratis met de bus naar de winkel
Themabeeld Foto: Photo News

De supermarktketen Colruyt start een proefproject in Halle: de klanten worden er gratis met een bus van en naar de winkel gebracht. Bedoeling is klanten te bereiken die anders moeilijk in de supermarkt geraken, zoals bejaarden of mensen zonder auto.

Colruyt heeft een eigen bus met 28 plaatsen, die de groep gebruikt om personeel naar de kantoren in Halle te brengen. De kantoorbus is zo ingericht dat de reizigers onderweg kunnen werken. ‘We zochten mogelijkheden om die bus ook overdag te gebruiken’, zegt Colruyt-woordvoerster Silja Decock. En zo groeide het idee om klanten op te pikken. Het project loopt in samenwerking met het OCMW van Halle.

Bij wijze van test haalt de bus deze maand elke maandagvoormiddag klanten op in het centrum van Halle. Ze doen vervolgens samen hun boodschappen en ze worden na afloop teruggebracht naar de drie ophaalpunten. ‘Het hoeven niet per se OCMW-klanten te zijn. Iedereen kan mee, maar geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven via ons Apporto-platform’, zegt Decock. Apporto is een app van Colruyt om boodschappen te laten meebrengen door iemand anders.

Tijdens de eerste busrit vorige week stapte volgens de woordvoerster al een tiental mensen op, allemaal OCWM-klanten die in schuldbemiddeling zitten en geen auto hebben. Voor de volgende weken zal Colruyt nagaan of inwoners van het bejaardentehuis van Halle willen meerijden. Colruyt voorziet in begeleiders om hen te helpen waar nodig.

Of het project ook na deze maand wordt voortgezet of nog wordt uitgebreid, is nog niet beslist. ‘We bekijken het tijdens de test week per week. Daarna gaan we intern evalueren. Er moet voldoende interesse zijn’, zegt de woordvoerster.