Schitteren op de rode loper: Lady Gaga doet het met meer dan tweehonderd diamanten
Foto: reuters
De Amerikaanse zangeres Lady Gaga was de ster van de Grammy Awards in Los Angeles. Niet alleen omdat ze drie beeldjes mee naar huis mocht nemen, maar ook omdat ze letterlijk schitterde op de rode loper. Dat deed ze in een zilverkleurige jurk van het Franse modehuis Celine en een halsketting van Tiffany’s & Co. met meer dan tweehonderd diamanten.

De halsketting van Tiffany & Co maakt deel uit van de Blue Book-collectie en is gemaakt met 237 diamanten, goed voor een totaal van 91 karaat aan diamanten. Het sieraad, waaraan meer dan een jaar werd gewerkt, valt op door de onregelmatige vorm van de steentjes. 

Volgens Reed Krakoff, creatief directeur bij het luxemerk, was het een hele uitdaging om een diamantslijper te vinden die de onregelmatige vormen zo kon bewerken dat ze in de halsketting samenkomen tot een puzzel. De man zegt nog in een interview met Refinery 29 dat ze bij aanvang niet eens wisten of ze het beoogde resultaat zouden kunnen bekomen.

Dat Lady Gaga de eer kreeg om het juweel te dragen, is geen toeval. De ‘Born This Way’-zangeres was in 2017 al het gezicht van het merk en kiest op de rode loper meestal voor accessoires van het Amerikaanse huis.