Kevin Pauwels stopt met veldrijden: binnen twee weken laatste koers
Foto: BELGA

Kevin Pauwels stopt na dit seizoen met veldrijden. Dat maakte zijn team bekend op Twitter. Binnen twee weken rijdt hij zijn laatste cross.

“Een belangrijke beslissing, ja. Maar nam ik ze nu niet, dan was het volgend jaar waarschijnlijk wel. Want ik kan niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. Door mijn rug. En ook door mijn leeftijd. In het begin van de wedstrijden geraak ik steeds minder snel op gang”, aldus Pauwels.

Ook emotioneel woog het zwaar. “Ik kan het allemaal nog moeilijk opbrengen. De trainingen, maar ook de wedstrijden. Die zijn plezant als het goed gaat, maar niet als je rondrijdt zoals ik gisteren deed. Ik won wel nog in Hasselt en in Zonnebeke. Dit was dus niet het jaar te veel. Maar misschien zou volgende winter dat wel geworden zijn. Nu al waren er naast die twee zeges te weinig andere goeie prestaties.”

Toekomst?

Hoe de toekomst van Kevin Pauwels eruit zal zien, is nog niet duidelijk. De Kalmthoutenaar kreeg van zijn huidige werkgever ook een voorstel om als mecanicien in dienst van het team te treden maar dat voorstel heeft hij naast zich neergelegd. Pauwels investeerde de voorbije jaren in vastgoed en zal zich financieel niet al te veel zorgen hoeven te maken.

LEES OOK. Kevin Pauwels, de jongen die er alles aan deed om geen varkensboer te worden (+)