N-VA: ‘Onderwijs is prioriteit nummer één’
Bracke, lijstduwer bij de verkiezingen. Foto: Photo News

Voor N-VA is onderwijs een absolute prioriteit in de kiescampagne en na de verkiezingen. Intussen is ook definitief beslist dat Siegfried Bracke de Kamerlijst gaat duwen.

N-VA heeft in Gent de Oost-Vlaamse lijsten voorgesteld waarmee de partij naar de verkiezingen van 26 mei trekt.

Lijsttrekker Diependaele herhaalde daarbij de belangstelling van N-VA in het departement Onderwijs, nadat ook voorzitter Bart De Wever vorig jaar aangaf dat de partij op die bevoegdheid aast.

‘We staan er reeds goed voor met een sterke Vlaamse economie. Maar als we de top 5 van de Europese regio’s willen bereiken, ligt er nog werk op de plank”, klinkt het. Daarom aast de partij op de bevoegdheid Onderwijs.

Diependaele trekt de Vlaamse lijst, die geduwd wordt door Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas.

Eerder was al bekendgemaakt dat de federale lijst door Europees parlementslid en Gents gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt wordt getrokken. ‘De klimaatverandering is niet meer weg te slaan van de politieke agenda, en dat is maar goed ook’, zegt Van Bossuyt. ‘Wij verkondigen geen doemverhalen maar we beloven ook geen luchtkastelen.’ Van Bossuyt vat de “ecorealistische” plannen van N-VA samen als ‘economische groei, kostenefficiënte maatregelen en innovatie’. Op die manier wil de partij zorgen voor ‘betaalbare, zekere en groene energie’.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke duwt de federale lijst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig