Racing Genk en Club Brugge beginnen donderdag aan deel 2 van hun Europese campagne
Foto: Photo News

Racing Genk en Club Brugge beginnen donderdagavond aan hun parcours in de knock-outfase van de Europa League. Genk trekt voor zijn heenduel in de zestiende finales naar Slavia Praag, Club Brugge ontvangt in eigen huis RB Salzburg. De terugwedstrijden staan een week later, op donderdag 21 februari, geprogrammeerd.

Noch in Genk, noch in Brugge zal op maandag 17 december na afloop van de loting enthousiast gereageerd zijn op hun nieuwe opponenten. Slavia Praag en RB Salzburg ogen allesbehalve als publiekstrekkers en zijn sportief bovendien niet te onderschatten. Slavia Praag is de trotse competitieleider in Tsjechië, terwijl RB Salzburg alweer een hele straat voorsprong heeft op de concurrentie in Oostenrijk. Een zesde landstitel op rij lijkt voor de club van hoofdsponsor Red Bull al lang een uitgemaakte zaak.

Ook in de groepsfase van de Europa League toonden beide teams al hun kunnen. Slavia moest in poule C met tien punten slechts nipt het Russische Zenit (11) voor zich laten. Het Franse Bordeaux (7) en het Deense FC Kopenhagen (5) werden wel uitgeschakeld. Met slechts vier gemaakte en drie geïncasseerde goals toonde de Praagse ploeg zich moeilijk te manoeuvreren. Aanvaller Peter Olayinka (ex-Gent en Zulte Waregem) is een bekende naam in de basiself van coach Jindrich Trpisovsky.

RB Salzburg was helemaal ongenaakbaar in poule B. De Oostenrijkers behaalden 18/18 en hielden zo ruimschoots Celtic (9), zusterploeg Leipzig (7) en Rosenborg (1) achter zich. Salzburg bouwt onder coach Marco Rose voort op het team dat vorig seizoen maar op het nippertje door Olympique Marseille uit de finale van de Europa League werd gehouden. De Israëliër Moanes Dabour is voorlopig topschutter in deze editie van de Europa League met zes goals.