Tielemans oogst lof na debuut in Premier League: “Die kan een balletje passen”
Foto: REUTERS

Youri Tielemans trok gisteren de aandacht van de Engelse voetbalwereld. De middenvelder die op huurbasis bij Leicester City speelt, debuteerde meteen de volle 90 minuten tegen Tottenham Hotspur. Zijn debuut werd gesmaakt door menig voetbalfan.

Leicester verloor dan wel met 3-1 tegen het Tottenham van Jan Vertonghen, maar de prestatie van Youri Tielemans trok veel aandacht. Tielemans haalde last minute nog een transfer op huurbasis naar Leicester, nadat het in AS Monaco niet bolde. De Belgische middenvelder debuteerde tegen Tottenham en toonde meteen wat hij in zijn mars had. ‘Tielemans maakte indruk op het middenveld. Hij besloeg meer terrein dan welke andere ploeggenoot en was de bron van scherpe passes”, schrijft BBC.

Ook op Twitter werd de prestatie van Tielemans gesmaakt. Onder andere Gary Lineker genoot van de Belgische middenvelder en vraagt zich af of Leicester in het verleden al eens zo’n koopje heeft gedaan in de Franse eerste klasse.

“Youri (of is het You’ri) Tielemans kan een balletje passen. Niet zeker of Leicester ooit al zo’n koopje deed in de Franse competities.”

Wat Lineker precies bedoelt, is niet helemaal duidelijk, maar Leicester heeft in het verleden wel al talenten voor een prijsje uit de Franse competitie kunnen kapen. Riyad Mahrez, een van de uitblinkers in de ploeg toen Leicester kampioen werd in 2016, kwam over van Le Havre, een club uit de Franse tweede klasse. Leicester betaalde toen 400,000 pond (457.000 euro) voor de vleugelspeler. Mahrez werd dit seizoen verkocht aan Machester City voor 60 miljoen pond (ongeveer 68 miljoen euro). Ook N’Golo Kanté (nu Chelsea) schitterde in dat team, hij kwam over van het bescheiden Caen. Of Tielemans na dit seizoen een definitieve overstap naar the Foxes zal maken, is nog afwachten want Tielemans speelt er op huurbasis.

Op Twitter regent het ondertussen lofbetuigingen voor Tielemans

Youri Tielemans’ debuut in cijfers: 54 balaanrakingen, 92% gelukte passes, 2 kansen gecreëerd, 2/2 dribbels afgerond, 2/2 tackles gewonnen, 2 schoten. Geweldige start.

“Ik vind dat Youri Tielemans een geweldig debuut had voor Leicester tegen Tottenham.”

“Niet een van onze spelers, maar Youri Tielemans was de beste speler op het veld vandaag.”

“Youri Tielemans > het middenveld van Tottenham.”

LEES OOK: Youri Tielemans debuteert met nederlaag bij Leicester tegen Tottenham, Vardy mist strafschop na fout van Vertonghen

LEES OOK: Youri Tielemans start bij debuut meteen in de basis bij Leicester City in topper tegen Tottenham

LEES OOK: Tielemans entertaint ploeggenoten