Williams presenteert haar F1-bolide voor 2019
De Williams F1-bolide voor het F1-seizoen 2019 Foto: Williams Racing
Het Williams F1 team heeft vandaag haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2019 voorgesteld. Williams is na het Amerikaanse Haas F1 team en Toro Rosso het derde team dat haar nieuwe wagen en livery voorstelde. Door de komst van titelsponsor Rokit ziet de livery er helemaal anders uit dan vorig jaar.

Met Robert Kubica en George Russell koos Williams voor een compleet ander rijdersduo dan vorig jaar. Lance Stroll maakte de overstap naar Racing Point F1 en ook de Rus Sergey Sirotkin werd bedankt voor al dan niet bewezen diensten.

Op 6 februari kwam de F1-carrière van Robert Kubica plots tot een einde. De Pool crashte tijdens een proef voor de Rally van Andorra en zijn rallywagen werd door een vangrail doorboord. Even werd gevreesd dat een hand van Kubica zou geamputeerd moeten worden maar uiteindelijk slaagden de artsen erin om zijn hand te redden.

Na een jarenlange revalidatie en enkele F1-tests maakt de Pool dit jaar zijn comeback, dit nadat velen de hoop op een comeback van Kubica hadden opgeborgen. Naast de ervaring van Kubica, ook al is het ervaring uit een ver verleden, opteerde Williams voor George Russell. 

Russell kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen in de Formule 2, de opstapklasse van de Formule 1. De  20-jarige Brit slaagde erin om onder andere Lando Norris, de vervanger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij McLaren, te verslaan.

Williams hoopt ongetwijfeld dat haar nieuwe F1-bolide het een stuk beter zal doen dan de FW41. Sirotkin en Stroll konden in die wagen gezamenlijk slechts zeven punten behalen, wat resulteerde in een erg teleurstellende laatste plaats in het constructeurskampioenschap voor Williams.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: