F1 schakelt deze week een versnelling hoger
Lewis Hamilton in de Mercedes F1-bolide van 2018 Foto: Mercedes F1 team
De Formule 1 ontwaakt uit haar winterslaap. Nadat de teams de voorbije maanden druk aan hun F1-bolides voor het nieuwe seizoen gewerkt hebben is het deze week tijd voor de presentaties.

Het Haas F1 team presenteerde vorige week als eerste renstal haar livery voor het nieuw F1-seizoen. Vanaf vandaag schakelt de Formule 1 pas echt een versnelling hoger met maar liefst acht presentaties op vijf dagen tijd.

Het wordt vooral uitkijken naar woensdag en vrijdag. Op woensdag tonen immers Red Bull Racing en wereldkampioen Mercedes hun nieuwe wagen aan het grote publiek. Mercedes wil met de W10 voor de zesde keer op rij wereldkampioen worden.

Ferrari presenteert dan weer aanstaande vrijdag haar nieuwe F1-bolide. De Scuderia willen dit jaar voluit voor de titel gaan en voor het eerst sinds 2008 opnieuw wereldkampioen worden.

Niet geheel toevallig zien we dat de meeste teams hun nieuwe wagendeze week voorstellen. Volgende week gaat immers op 18 februari de eerste wintertest van start. 

De teams hebben slechts acht testdagen om de laatste voorbereidingen voor het F1-seizoen 2019 te doen en eventuele problemen met hun nieuwe wagens op te lossen. De teams proberen dan ook meestal zo lang mogelijk aan hun wagen te werken alvorens deze voor te stellen aan het grote publiek.

Overzicht presentatiedata F1-bolides 2019:
07 feb: Haas F1 team
11 feb: Toro Rosso
11 feb: Williams F1 team
12 feb: Renault F1 Team    
13 feb: Racing Point F1    
13 feb: Red Bull Racing
13 feb: Mercedes F1 team    
14 feb: McLaren F1 Team    
15 feb: Scuderia Ferrari 
18 feb: Alfa Romeo Racing

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: