België kansloos uitgeschakeld in Fed Cup, maar Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure redden de eer met zege in overbodig dubbelspel
Foto: BELGA

Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure hebben België dan toch een punt bezorgd in het duel van de eerste ronde (kwartfinale) van de Fed Cup tegen Frankrijk. De Belgische tandem won het overbodige dubbelspel op het hardcourt van Luik tegen Pauline Parmentier en Fiona Ferro in 6-3, 3-6 en 10/6 in de supertiebreak. De partij duurde 1 uur en 20 minuten. De Belgische vrouwen waren voor aanvang al zeker van de exit.

Elise Mertens (WTA 21) verloor eerder zondag in twee sets (6-2 en 6-3) tegen Caroline Garcia (WTA 19). Frankrijk kwam hierdoor op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong. Zaterdag verloor Mertens ook al van Alizé Cornet (WTA 51) en ging Alison Van Uytvanck (WTA 50) onderuit tegen Garcia.

Frankrijk treft in het weekend van 20 en 21 april in de halve finales van de Fed Cup de winnaar van de ontmoeting tussen Tsjechië en Roemenië. Momenteel staat het in Ostrava 1-1. België speelt een barragewedstrijd voor het behoud in de Wereldgroep (ook 20-21 april). De loting voor die barrages is voorzien voor dinsdag (om 13u00 in Londen).