Sanne Cant wint beklijvend duel in Hoogstraten, Thibau Nys pakt tweede zege in evenveel dagen
Foto: BELGA

Sanne Cant heeft een week na haar wereldtitel een mooi vervolg gebreid aan haar seizoen. Op een modderig parcours in Hoogstraten toonde de wereldkampioene zich sterker dan Worst en Betsema. Thibau Nys won de Superprestige-manche in Hoogstraten bij de junioren, zaterdag won Nys ook al de slotmanche van de DVV Trofee in Lille.

Volg hier LIVE de Superprestige in Hoogstraten!

Sanne Cant miste haar start in Hoogstraten toen ze niet meteen in haar klikpedalen geraakte en was meteen op achtervolgen aangewezen. Ze verzeilde in 20ste positie, maar wist wel snel op te schuiven. Vooraan scheidde zich intussen een Nederlands trio af: snelle starter Alvarado, Annemarie Worst en Denise Betsema.

Cant pikte snel weer aan in de voorste regionen, in haar wiel sloten ook Ellen Van Loy, Loes Sels en Inge van der Heijden aan. Alvarado gaf een sterke indruk in die beginfase, maar gaandeweg zouden Worst en Cant zich wel ontdoen van hun metgezellen. De nummer één en twee in het klassement van de Superprestige, slechts één punt verschil, vochten een verbeten duel uit. Loes Sels volgde in derde positie, enkele meters verderop bundelden Betsema en Alvarado de krachten.

Betsema zou voorbij Sels rijden, vooraan moest Worst een gaatje laten op Cant naar het eind van de derde ronde. Cant leek op weg naar een gemakkelijke zege, maar Worst gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich terug in het wiel van de wereldkampioene die door een knieval op de trap de Nederlandse opnieuw naast zich zag komen. Het had Worst evenwel krachten gekost om terug te komen en door een slipper wist Cant opnieuw weg te snellen bij de Nederlandse. De wereldkampioene trapte stevig door, Worst kraakte en Cant pakte haar tweede zege in twee dagen.

Cant telt met nog één manche te gaan 90 punten, twee meer dan Worst. Alice Maria Arzuffi staat met 69 punten op een derde plaats.

Sanne Cant wint beklijvend duel in Hoogstraten, Thibau Nys pakt tweede zege in evenveel dagen
Foto: BELGA

Bij de junioren won Thibau Nys. Nys haalde het bij de junioren voor Ryan Cortjens en Witse Meeussen. Meeussen trekt met de leiderstrui naar de slotmanche in Middelkerke, volgende week zaterdag. Hij telt nog twee punten voorsprong op Cortjens. Zaterdag won Nys ook al de slotmanche van de DVV Trofee in Lille.

Op het natte parcours in Hoogstraten scheidde zich op het eind van de eerste ronde een kopgroep af met zeven renners: Belgisch kampioen Ryan Cortjens, Witse Meeussen, Lennert Belmans, Thibau Nys, de Duitser Tom Lindner en de Nederlanders Pim Ronhaar en Luke Verburg. De omstandigheden waren niet van de poes in de Aardbeiencross en half koers moesten Europees kampioen Ronhaar en Verburgh de anderen laten rijden.

Met vijf doken ze de slotronde in, door de opeenvolging van aanvallen moesten finaal Linder er Belmans afhaken en kregen we een strijd met drie. Nys nam enkele meters in het slot op enkele technische stroken en pakte de zege, zijn tweede van het weekend na gisteren in Lille.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen haalde de Nederlander Menno Huising het voor Belgisch kampioen Aaron Dockx. Kenay De Moyer finishte als derde. Jente Michiels boekte bij de tweedejaars dan weer zijn 17de overwinning van het seizoen, voor de Deen Gustav Wang en de Nederlander Joost Brinkman.