Lokeren nadert op Waasland-Beveren dankzij zegen tegen Antwerp
Foto: Photo News

Sporting Lokeren leeft nog dankzij een felbevochten driepunter tegen Antwerp. De Waaslanders kwamen volkomen terecht 2-0 voor en moesten vervolgens diep gaan om de voorsprong vast te houden, máár het lukte. Het werd 2-1. Met nog vijf speeldagen te gaan is er zo nog hoop voor de manschappen van De Boeck.

Wat een peptalk kan doen. Halfweg de eerste helft schold De Boeck Miric de huid vol omdat die de gewenste instructies niet opvolgde. Toen de Serviër furieus reageerde, stuurde de Lokeren-trainer Hupperts prompt naar de opwarming. Een waarschuwing die kon tellen, maar ook loonde. Want in minuut 32 stuurde diezelfde Miric Musona diep. Verlost van zijn windpokken verraste de Anderlecht-huurling de achterhoede. Met een overhoekse trap schoot hij de 1-0 binnen. Een terechte voorsprong op dat moment.

Lokeren nadert op Waasland-Beveren dankzij zegen tegen Antwerp
Foto: Photo News

Musona in de rol van aanvaller

De thuisploeg begon aarzelend aan de partij. Niet onlogisch na de 0 op 15. Onder leiding van een bedrijvige Musona kreeg de rode lantaarn echter steeds meer grip op de wedstrijd. Bolat moest zich onderscheiden op pogingen van Terki en Filipovic. Bölöni had duidelijk meer reden tot klagen dan De Boeck. De bezoekers uit Deurne-Noord leverden een fletse eerste helft af. Met twee bescheiden doelpogingen van Mbokani die naast gingen, moesten de fans van de Great Old het stellen.

Vooral de vele lange ballen die richting niemandsland vlogen, vielen op. Exponent van de onzorgvuldige passing was Yatabare. De Malinees stapelde zowel voor als na rust de slechte balcontacten op. Dan deed Lamkel Zé, net als Mbokani terug uit schorsing, het beter. De middenvelder had kort na de pauze de gelijkmaker aan de voet, maar Verhulst redde subliem. Het Waaslandse sluitstuk kende een begenadigde dag. Ook Mbokani hield hij tot twee keer toe van een doelpunt.

Alwéér Miric

Lokeren kende een moeizaam eerste kwartier van de tweede periode, tot Miric zich nog eens liet opmerken. De man die bijna mocht gaan douchen van De Boeck kopte een voorzet van Tirpan staalhard binnen. Een ontketend Antwerp zette nu een stevig slotoffensief in, maar de 2-1-aansluitingstreffer van Refaelov vanop de stip kwam te laat. Een zesde competitienederlaag dus voor RAFC. Lokeren nadert dankzij deze broodnodige driepunter tot op 5 punten van Waasland-Beveren.

Lokeren nadert op Waasland-Beveren dankzij zegen tegen Antwerp
Foto: BELGA