Napoli laat dure punten liggen bij Fiorentina, Radja Nainggolan wint met Inter en geeft beslissende assist
Foto: AFP

Op de 23e speeldag in de Italiaanse Serie A kreeg Fiorentina Napoli over de vloer, dat met Dries Mertens aan de aftrap verscheen. De Rode Duivel toonde zich heel bedrijvig, maar kon geen doorbraak forceren. De brilscore bleef na het eindsignaal op het bord: Napoli doet een slechte zaak in de strijd om de titel, want leider Juventus kan Mertens en co zondag op elf punten zetten als het wint op bezoek bij Sassuolo.

De Rode Duivel testte na elf minuten een eerste keer doelman Alban Lafont, die alert reageerde op diens poging van dichtbij. Tien minuten later loodste Mertens zijn ploegmaat Jose Callejon in de zestien, maar die kon niet afronden. In minuut 36 kwam Mertens oog in oog te staan met de doelman, maar die laatste won het pleit.

 

 

Tien minuten na rust toonde Lafont zich alweer de sterkste op een schot van Piotr Zielinski. In de 69e minuut mocht Kevin Mirallas opdraven voor de thuisploeg, maar ook hij kon de Napolitaanse code niet kraken. In de slotminuten was Arkadiusz Milik nog dicht bij de winnende treffer, maar de brilscore bleef op het bord. Napoli blijft stevig tweede met acht punten achterstand op leider Juventus.

 


Radja Nainggolan leidt Inter met assist voor winning goal voorbij Parma

Op de 23e speeldag in de Italiaanse Serie A stond Radja Nainggolan tussen de lijnen voor Inter Milaan op het veld van middenmotor Parma. Het duurde tot minuut 80 eer de Nerazzurri de ban konden breken, met Nainggolan in de rol van aangever. 0-1 bleek voldoende voor de zege. Door het puntenverlies van Napoli schuift Inter op richting de tweede plek, al bedraagt de kloof wel nog steeds negen punten.

Na 45 minuten stond in Parma nog steeds de brilscore op het bord en was het de thuisploeg die de meeste kansen had kunnen versieren in de eerste helft. Vlak na rust liet Radja Nainggolan zich meteen opmerken met een schicht, weliswaar midden op doel en dus weinig gevaarlijk voor de doelman. Ook Mauro Icardi bracht wat meer dreiging: zijn kopbal belandde net naast de paal. In de 54e minuut beloonde Danilo D'Ambrosio die Milanese aanvalslust met een krachtige kopbal op een corner: 0-1. Het gejuich stierf al snel weg toen de VAR een handsbal had opgemerkt, waarna de goal werd afgekeurd. Tien minuten voor tijd prikte een opkomende Nainggolan de bal tussen twee tegenstanders door in de loop van Lautaro Martinez, die de netten deed trillen. De voormalige Rode Duivel werd in de slotminuten nog gewisseld.

Parma-aanvaller Roberto Inglese botste diep in de blessuretijd nog op een reflex van doelman Samir Handanovic, die zijn netten schoon hield. De krappe zege brengt Inter ietsje dichter bij Napoli, dat zaterdag 0-0 gelijk speelde tegen Fiorentina. De kloof met de tweede bedraagt nu negen punten. Juventus staat nog steeds op kop met acht punten voorsprong op Dries Mertens en co.