Fransman Sarreau sprint naar zege in derde rit Ster van Bessèges
Foto: AFP

Marc Sarreau heeft de derde etappe in de Ster van Bessèges (Fra/2.1) gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ toonde zich na 158 km de snelste in de sprint. Christophe Laporte (Cofidis) moest vrede nemen met een tweede plek, de Spanjaard Mikel Aristi (Euskadi-Murias) werd derde. Met Milan Menten (7e), Roy Jans (8e) en Baptiste Planckaert (9e) eindigden drie Belgen in de top tien. Laporte behoudt zijn leiderstrui met vijf seconden voorsprong op Bryan Coquard (Vital Concept).

De koninginnenrit van deze Franse rittenkoers kende een nerveuze beginfase met tal van aanvallen en een peloton dat al na 15 km in stukken brak. Onder meer enkele snelle jongens zoals Modolo en Barbier misten de slag en zouden nooit meer vooraan het front komen. Uiteindelijk zou een groepje van zes na 50 km de vroege vlucht vormen: Anthony Turgis, Axel Domont, Alo Jakin, Evaldas Siskevicius, Quentin Pacher en onze landgenoot Eliot Lietaer. In het peloton hield men de bonus onder controle en op 4 km van het einde zou met Pacher de laatste vluchter gegrepen worden.

Op een stuk vals plat wilde Loïc Vliegen zijn kans gaan, hij kreeg Maxime Monfort met zich mee, maar hun aanval zou stranden in de slotkilometer. Na een chaotische sprint was het Marc Sarreau die mocht juichen, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen, zijn achtste profzege op 25-jarige leeftijd.