Jorre Verstraeten geeft geblesseerd op in eerste kamp op Grand Slam judo: “Heel jammer”
Foto: BELGA

Jorre Verstraeten (-60 kg) raakte op de Grand Slam van Parijs halverwege zijn eerste kamp tegen de Israëliër Daniel Ben David geblesseerd aan de heup en staakte een minuut voor tijd, op advies van coach Cedric Taeymans, de strijd.

De loting had nochtans mee gezeten voor Jorre Verstraeten (IJF) 21) met een eerste duel tegen de Israëliër Daniel Ben David (IJF 61), die hij bij twee vorige onderlinge confrontaties al even veel keer verslagen had. Bovendien had hij twee weken geleden vertrouwen getankt door op de Grand Prix van Tel Aviv goud te veroveren.

“Maar zo zit ik niet in elkaar”, reageerde hij in de mixed zone van de Accor Hotels Arena van Parijs. “Ik begin ieder toernooi terug van nul met meer één doel voor ogen: het volgende gevecht winnen. In dat opzicht maakt het geen verschil of het de Grand Slam van Parijs is of de European Open van Madrid.”

De eerste minuut van de kamp tegen Ben David verliep gelijkopgaand waarbij de beide judoka’s elkaar een beetje aftastten met een strafpunt voor beiden als logisch gevolg. Twee minuten voor tijd zette Jorre Verstraeten een aanval in. “En toen we beiden naar de grond gingen, botsten we met onze heupen tegen elkaar. Ik voelde onmiddellijk pijn en moest even stoppen. Ik heb nog even verder gevochten in de hoop dat de pijn zou verdwijnen maar tevergeefs. En toen Cédric het advies gaf om te stoppen, leek mij dat inderdaad de beste oplossing. Heel jammer. Ik voelde mij echt goed tijdens de opwarming maar topsport kan soms heel hard zijn.”