Voor het dertiende weekend op rij zijn in diverse Franse steden manifestanten van de gele hesjes op straat gekomen om te protesteren tegen het sociaal beleid van de regering.

In Parijs verliep de manifestatie rumoerig en raakte een betoger gewond. Zijn hand werd afgerukt, vermoedelijk nadat hij geraakt werd door een flitsgranaat van de politie.

Vorig weekend kwamen er volgens de Franse politie zo’n 58.000 gele hesjes de straat op in Frankrijk. De organisatoren telden zelf 116.000 manifestanten.

Ook dit weekend tekenen duizenden manifestanten present in een aantal Franse steden. In de hoofdstad Parijs waren er volgens een verslaggever van AFP zaterdagmiddag honderden betogers samengekomen aan de Champs-Elysées.

Het protest verliep er niet zonder incidenten. De politie moest tussenbeide komen en daarbij werd de hand van een demonstrant afgerukt. Een Franse tv-zender toonde beelden van de gewonde man, die afgevoerd werd door de brandweer. Er is nog geen officiële oorzaak van het incident, maar volgens een getuige zou het slachtoffer geraakt zijn door een flitsgranaat, afgevuurd door de politie.

Verder waren er nog manifestaties in onder meer Bordeaux en Toulouse. Later komen nog betogers op straat in onder meer Rijsel, Nantes, Rennes on Brest.