Sanne Cant slaat dubbelslag in ‘haar’ Lille: wereldkampioene wint Krawatencross en pakt eindzege DVV Trofee
Foto: BELGA

Sanne Cant heeft zichzelf verzekerd van eindwinst in de DVV Verzekeringen Trofee. De Lilse, die vorige week in Bogense voor het derde jaar op rij de wereldtitel veroverde bij de vrouwen, won haar thuiswedstrijd in Lille en verstevigde zo haar leiderspositie. Denise Betsema werd op korte afstand tweede, gevolgd door Loes Sels.

De Britse Niki Brammeier nam de beste start in de Lilse Bergen, maar al snel nam de Nederlandse wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden, het commando over. Op iets verdere afstand volgden Loes Sels, Sanne Cant en Ellen Van Loy.

Noemenswaardige verschillen konden nog niet opgetekend worden, in ronde twee zagen we zes leiders: de vijf eerder vermeldde rensters en ook Denise Betsema. Van Loy zou gaandeweg de rol een beetje moeten lossen. De wedstrijd vorderde snel, niemand slaagde er echt in om te ontsnappen op het snelle parcours.

Drie leiders

Loes Sels sloeg even een kloofje, maar dat werd weer gedicht. Al kregen we op het eind van de voorlaatste ronde wel drie leiders: Cant, de jonge Van der Heijden en Sels. Denise Betsema was niet ver en pikte nog aan in de slotronde. Daar achtte Cant haar moment gekomen en in een zone met verschillende lussen kreeg ze een klein gaatje. Sels kreeg het niet meer dicht en zou in de sprint om de tweede plek nog gevloerd worden door Betsema.

Cant pakt ook het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee, met 1’35” voorsprong op Loes Sels. Nikki Brammeier finisht als derde op 4’03”.