Securitas organiseert ‘festivals’ om 1.500 medewerkers te vinden
Foto: Photo News

Beveiligingsbedrijf Securitas wil dit jaar 1.500 werknemers aanwerven, van wie 1.200 veiligheidsagenten. In de hoop jongeren aan te trekken, organiseert het de komende weken zes ‘festivals’ doorheen het land. Het eerste vindt plaats op 11 februari in de Bijloke in Gent.

‘Iets tussen een jobdag en een echt festival’, zo omschrijft Securitas het evenement. Deelnemers kunnen tijdens workshops technieken en technologieën testen die het bedrijf toepast (zoals drones, brandweerwagens, röntgendetectie ...), waarna ze een show kunnen bijwonen van komiek Bert Kruismans en een concert meepikken van de Brusselse singer-songwriter Bai Kamara Jr.

Met de evenementen (ook nog in Charleroi, Luik, Hasselt, Antwerpen en Brussel) mikt Securitas resoluut op jongeren, ‘ongeacht hun profiel’. Behalve veiligheidsagenten zoekt het ook 100 receptionisten en 200 technische profielen.

‘Ondanks het entertainmentgehalte van het evenement, blijft ‘Securitas On Tour’ voor de deelnemers vooral een opportuniteit om ter plaatse te solliciteren en de nodige tests af te leggen’, benadrukt het bedrijf. ‘Het doel is om het rekruteringsproces zo veel mogelijk te versnellen.’

Concurrent G4S kondigde eind januari aan op zoek te zijn naar 1.000 nieuwe medewerkers dit jaar.