Twee doden bij hevige dakbrand in Dilbeek
Bij een uitslaande brand in een dakappartement van een woning aan de Baron de Vironlaan in Dilbeek zijn vrijdag omstreeks 7.45 uur twee doden gevallen. Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) gaat het vermoedelijk om de twee personen van Albanese afkomst die in dit appartement ingeschreven zijn.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een deskundige aangesteld om dit te onderzoeken.

'Het pand is onderverdeeld in drie appartementen. De brand is ontstaan in het dakappartement. De twee aanwezigen zijn niet tijdig buitengeraakt, ze werden vlak achter de buitendeur aangetroffen', aldus Segers. Alhoewel de brandweer van Dilbeek volgens Alain Habils, woordvoerder van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, al enkele minuten na de oproep arriveerde, kon voor beide slachtoffers geen hulp meer baten.

'In de twee andere appartementen bevond zich op het ogenblik van de brand slechts één persoon in de benedenverdieping. Hij bleef ongedeerd, werd geëvacueerd en opgevangen in het aanpalende woonzorgcentrum. Buiten waterschade liepen deze twee appartementen kennelijk weinig schade op. Met betrekking tot het woonzorgcentrum was er even paniek, maar we hebben toch niet tot evacuatie moeten overgaan', aldus Segers.

Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt volgens het parket van Halle-Vilvoorde dat het om een accidentele brand gaat. Om de exacte doodsoorzaak en de identiteit van de twee verkoolde lichamen, die de brandweer in het dakappartement aantrof, te bepalen zal maandag een autopsie worden uitgevoerd door de wetsdokter.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig