Darya Safai krijgt derde plaats bij Vlaams-Brabantse N-VA
Darya Safai, Kristien Van Vaerenbergh, Theo Francken en Ben Weyts. Foto: BELGA

Vrouwenrechtenactiviste Darya Safai staat derde op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst van de N-VA, die getrokken wordt door Theo Francken.

Ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts stelden vanmiddag de Vlaams-Brabantse kieslijsten van de N-VA voor.

Op de Kamerlijst volgt na Theo Francken huidig Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh. Achter haar staat Darya Safai, de bekende vrouwenrechtenactiviste van Iraanse origine die in Wemmel woont.

‘Ze heeft zich bewezen in de samenleving en past volledig in ons verhaal’, zei Francken over Safai, die tandarts is. ‘Ze is een voorbeeld voor nieuwkomers.’ Zo’n jaar geleden maakte Safai bekend dat ze in de politiek stapte bij de Vlaams-nationalisten.

Na Safai volgen Kamerlid Jan Spooren, nieuwkomer Katrien Houtmeyers en Vlaams Parlementslid Lieve Maes.

Vlaamse lijst

Weyts trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Nadia Sminate, de voormalige burgemeester van Londerzeel, staat op twee. Na haar volgt ondervoorzitter Lorin Parys, uit Leuven.

De partij heeft in Vlaams-Brabant momenteel vijf Kamerzetels en zeven zitjes in het Vlaams Parlement. Ze hoopt die te kunnen behouden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig