Prada’s patisserie trekt naar Londen
Foto: prada

De Milanese patisserie Marchesi, waar het interieur zo mogelijk nog appetijtelijker is dan het gebak, opent binnenkort een vestiging in Londen.

Pasticceria Marchesi is een van de oudste én beste patisserieën in modestad Milaan. Het Italiaanse modehuis Prada kocht in 2015 tachtig procent van de aandelen en opende twee nieuwe vestigingen, een op de Via Monte Napoleone en een in de Galleria Vittorio Emanuele II. Die zijn onder meer door het fantastische interieur van architect Roberto Baciocchi uitgegroeid tot publiekstrekkers.

In april komt er ook een vierde vestiging van Marchesi, en de eerste buiten Milaan. Prada zal vanaf april de biscotti, cioccolato en panettone ook serveren in Londen. Voor de vierde Marchesi-vestiging werd gekozen voor een voormalige slagerij in Mount Street, waar het onder meer Christopher Kane, Celine en Simone Rocha als buren heeft.

De originele vestiging van Marchesi is nog steeds terug te vinden in Santa Maria alla Porta, in hetzelfde hoekpand sinds 1824, met het originele interieur.