Derde verdachte opgepakt voor kluizenkraak in Antwerpen
De tunnel in de Nerviërsstraat wordt blootgelegd. Foto: Joris Herregods

Er is nu ook een derde man gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de bankroof in het filiaal van de BNP Paribas Fortis. Eerder vandaag was al bekend geworden dat Giorgi K. (28), net als verdachte Koba M. een Antwerpenaar van Georgische origine, is aangehouden.

Maandag werd met Koba M. al een eerste verdachte opgepakt. Hij zou het gereedschap hebben geleverd dat nodig was voor de kraak.

Verdachte Giorgi K. werkt voor hetzelfde transportbedrijf waar Koba M. ooit voor gewerkt zou hebben. Hij werd gisteren uit zijn bestelwagen geplukt door de speurders. Die hebben sterke aanwijzingen dat K. in het appartement in de Nerviërsstraat is geweest. Giorgi K. blijft net als Koba M. aangehouden. beide mannen zouden jeugdvrienden zijn.

Een derde man werd vanmorgen gearresteerd. Het gaat om de vader van Koba M. Hij verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter. 

Bekijk in deze ATV-reportage van dinsdag hoe de tunnel er aan de binnenkant uitziet.

Bovendien hebben de speurders ook bewijzen gevonden dat de bende medische zuurstofflessen heeft aangekocht, om veilig door de tunnel te kunnen kruipen.

‘Niet op de hoogte van bankroof’

Giorgi K. ontkent bij de bankroof zelf betrokken geweest te zijn. Hij geeft wel toe dat hij voor een aantal bewoners van het appartement zaken heeft gedaan om te helpen, maar hij was zich naar eigen zeggen niet op de hoogte van het feit dat een aantal van de bewoners van het appartement bezig waren met de voorbereiding van een bankroof.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt. Giorgi K. wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Mogelijk volgen er snel nog nieuwe arrestaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig