Nederlandse regering wil F1-race voor Max Verstappen niet 'sponsoren'
Max Verstappen in de Red Bull RB14 Foto: Red Bull Racing
Het Circuit van Zandvoort krijgt geen overheidssteun om eventueel een GP van Nederland te organiseren, zo heeft minister Bruno Bruins laten verstaan.

Vorig jaar liet Zandvoort een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor het eventueel organiseren van een F1-race. De Formule 1 terugbrengen naar Zandvoort en het organiseren van een Nederlandse GP zou zo'n 40 miljoen euro kosten.

Het geld daarvoor zou voor een deel van de Nederlandse regering moeten komen. Het circuit had zo'n vijf miljoen euro gevraagd maar 'De Telegraaf' bericht dat volgens minister Bruno Bruins daarop niet gerekend moet worden. Eerder had ook al premier Rutte een zelfde boodschap laten verstaan.

Het budget voor het eventueel organiseren van een Nederlandse GP op het circuit van Zandvoort zal nu dus vooral van de ticketverkoop, vip-arrangementen en bedrijven en sponsors komen. Vooral door de populariteit van Max Verstappen zouden heel wat bedrijven interesse tonen en daarmee moet de organisatie het volgens Bruins doen.

Het kabinet zou naar verluidt echter wel gecharmeerd zijn door het feit dat het circuit van Zandvoort probeert om de Formule 1 naar Nederland te halen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: