Wat is er aan de hand met David Goffin? “Er spelen veel zaken in mijn hoofd momenteel”
Foto: Photo News

David Goffin (ATP-21), als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde, werd woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Montpellier (524.340 euro) in de tweede ronde uitgeschakeld door de Serviër Filip Krajinovic (ATP-72). In 1 uur en 28 minuten maakte die er tweemaal 6-4 van.

“Ik maakte gewoon te veel fouten”, was Goffin na afloop streng. “Er waren te veel facetten van het spel waar ik mijn niveau niet haalde”, analyseerde de Belg. “En mijn tegenstrever liet dan weer nauwelijks iets liggen. Ik wilde de scheve situatie rechtzetten, maar dat bleef zonder succes. Het gevoel was er vandaag gewoon niet.”

Voor Goffin betekende het de derde nederlaag op vijf wedstrijden in 2019. Ook in Doha verloor hij zijn eerste wedstrijd en op het Australian Open ging de 28-jarige Luikenaar er in de derde ronde uit. Daarnaast kwam er ook een einde aan de samenwerking met trainer Thierry Van Cleemput.

“Zoals ik al zei was het een einde van een cyclus en heb ik nood aan iets nieuws”, aldus Goffin. “Ik ga mijn tijd nemen om een nieuwe coach te kiezen. Ik ben op zoek naar iemand waar ik mij nog verder kan ontwikkelen, maar dat is niet eenvoudig. Er spelen veel zaken in mijn hoofd momenteel, en ik wil mijn zelfvertrouwen terugwinnen. De spontaniteit moet opnieuw in mijn tennis. Ik moet weer vol in de strijd kunnen gaan zonder me veel vragen te stellen.”