Verdachte aangehouden voor bankkraak in Antwerpen
Foto: BELGA

Een 27-jarige man uit Georgië is aangehouden in het onderzoek naar de bankkraak bij een Antwerps filiaal van BNP Paribas Fortis afgelopen weekend.

De onderzoeksrechter heeft dinsdag een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de bankkraak bij een filiaal van BNP Paribas Fortis in Antwerpen. De 27-jarige man  uit Georgië, met Belgische nationaliteit, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen.

Het Antwerps parket laat nog weten dat het gerechtelijk onderzoek naar zware diefstal en bendevorming verdergaat. ‘Op dit moment wordt er verder geen commentaar gegeven.’ Ook de advocaat van de betrokkene wacht met communiceren tot de man voor de raadkamer is verschenen.

In de kluizenzaal van het bankkantoor aan de Belgiëlei werd zondag een inbraak vastgesteld die via twee tunnels en de riolering werd uitgevoerd vanuit een pand in de nabije Nerviërsstraat. Vermoed wordt dat de kraak het werk is van drie mannen.

BNP Paribas Fortis wil nog steeds niets kwijt over het aantal getroffen kluizen, maar ‘het overgrote deel’ bleef onaangeroerd.

Betrokken klanten gecontacteerd

De bank heeft in de zaal een perimeter ingesteld waarbinnen alle getroffen kluizen zich bevinden. De mensen die een kluis hebben binnen die perimeter worden gecontacteerd. Verschillende eigenaars werden al opgebeld, maar nog niet iedereen kon worden gecontacteerd.

BNP Paribas Fortis opent ook een telefoonnummer voor alle klanten die in het kantoor een kluis huren: 02-433.41.56. Het telefoonnummer zal bereikbaar zijn vanaf woensdag 6 februari van 9 tot 22 uur. Nadien op werkdagen van 7 tot 22 uur. Op zaterdag 9 februari zal het nummer bereikbaar zijn van 9 tot 17 uur.

Alle klanten die een kluis huren kunnen, na identificatie, telefonisch te horen krijgen of hun kluis binnen of buiten de perimeter valt. Wie een kluis binnen de perimeter heeft, zal pas later vernemen of de kluis effectief werd opengebroken of beschadigd, en of er iets gestolen werd. Eerst moeten die klanten een verklaring op eer afleggen over de inhoud van de kluis. Wie dat weigert, zal niet kunnen rekenen op een eventuele tussenkomst van de verzekering.

Bekijk hier hoe de tunnel er aan de binnenkant uitziet.