Russisch koppel opgepakt in Maleisië voor act met baby
Foto: Facebook: zac.abdulcheah

Een man en vrouw met de Russische nationaliteit zijn opgepakt in Maleisië omdat ze bij een act op straat hun baby aan de benen heen en weer zwierden en hem in de lucht gooiden.

De Maleisische politie kwam in actie nadat een video op Facebook verscheen waarop te zien is hoe een man een baby aan zijn voetjes vasthoudt en hem tussen zijn benen heen en weer zwiert. Hij gooit de baby ook enkele keren de lucht in. Naast hem zit een vrouw op de grond die mee beweegt op de muziek.

Het koppel wordt ondervraagd over beschuldigingen van kindermishandeling, bevestigt de politie. De twee twintigers reizen door Azië als straatartiesten en hebben in Maleisië een toeristenvisum dat een maand lang geldig is.

De twee hebben zich op de nieuwssite Free Malaysia Today (FMT) ondertussen verdedigd. Hun baby zou ‘zot zijn op de oefening’.

Facebook heeft de video, die ondertussen meer dan 28.000 keer bekeken werd, afgeschermd omdat er ‘mogelijk geweld tegen een kind of tiener wordt getoond’. Gebruikers kunnen de video echter nog steeds bekijken, volgens het sociale netwerk omdat ‘het kan helpen om het kind in kwestie te redden’.