Moma blijft gesloten tijdens zomermaanden
Foto: Getty Images

Het Moma in New York, het museum voor moderne kunst met topwerken van Picasso en Van Gogh, zal deze zomer vier maanden de deuren sluiten voor de laatste fase van uitbreidingswerken.

Wie tussen half juni en eind oktober een trip naar New York City gepland heeft, kan een bezoek aan het Museum of Modern Art (Moma) alvast uit zijn planning schrappen. Het museum met een van de belangrijkste collecties van moderne kunst ter wereld sluit immers vier maanden de deuren voor de laatste fase van geplande uitbreidingswerken, zo werd donderdag aangekondigd.

Het Moma wordt bij de heropening op 21 oktober met 3.600 vierkante meter extra oppervlakte niet alleen bijna een derde groter, ook de opbouw van het museum wordt herschikt. Bedoeling is dat het museum naast zijn beroemdste kunstwerken ook minder gekende namen uit zijn collectie vaker kan tentoonstellen. Daarnaast komen er ook galeries op straatniveau, zodat de New Yorkers zich nauwer betrokken voelen bij het museum. De uitbreiding is een ontwerp van architectenbureau Diller & Scofidio in samenwerking met Gensler.

In 2004 onderging het Moma al een gevoelige uitbreiding. Toen verhuisde het museum voor twee jaar naar een tijdelijke locatie in Queens. Omdat het museum nu slechts vier maanden moet gesloten blijven, vindt directeur Glenn Lowry het niet nodig om uit te wijken naar een andere locatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig