Liverpool laat voor tweede week op rij punten liggen na misser van Divock Origi in blessuretijd
Foto: Action Images via Reuters

De titelstrijd in Engeland blijft ongemeen spannend. Leider Liverpool raakte maandagavond op het veld van West Ham niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de voorsprong op eerste achtervolger Manchester City nog maar drie punten bedraagt. Invaller Divock Origi miste in blessuretijd een grote kans. Voor Liverpool was het één week na de 1-1 tegen Leicester al het tweede puntenverlies op rij.

Sadio Mané bracht The Reds in de 22ste minuut nog op voorsprong, maar amper zes minuten later bracht Michail Antonio de Londense thuisclub langszij. Divock Origi mocht een kwartier voor tijd invallen, de Rode Duivel kwam Roberto Firmino vervangen. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de aanvaller vanuit buitenspelpositie nog een grote kans om zijn club te drie punten te schenken, maar hij kon niet scoren. Simon Mignolet zat als tweede doelman op de bank.

In de stand ziet Liverpool de concurrentie naderen. Manchester City, dat zondag met 3-1 won van Arsenal, is op drie punten tweede. Tottenham, dat zaterdag Newcastle met 1-0 versloeg, volgt als derde op vijf punten.