Miljoenenpubliek voor virtueel concert in Fortnite
Het podium waar DJ Marshmello zich afgelopen weekend mocht uitleven. Foto: Marshmello/Youtube

Ja, er keken veel mensen naar het optreden Maroon 5 tijdens de rust van de Amerikaanse Superbowl, maar DJ Marshmello wist dit weekend ook behoorlijk wat volk te trekken: voor zijn concert waren er miljoenen belangstellenden. Opvallend: de dj trad op in het populaire computerspel Fortnite.

Wie er bij wilde zijn, moest zaterdag naar Pleasant Park om getuige te zijn van het optreden van Marshmello. Pleasant Park is geen park of concertzaal, maar een (virtuele) locatie in het populaire computerspel Fortnite.

Doorgaans is het er de spelers van Fortnite vooral om te doen om elkaar af te knallen, maar nu werden ze naar een podium geleid. Daarop voltrok zich een tien minuten durend optreden van de computerversie van Marshmello, die in het echte leven gewoon Christopher Comstock heet.

Terwijl ze van de muziek genoten, konden die fans hun virutele alter ego's dansjes laten uitvoeren in plaats van elkaar naar het leven te staan. En net zoals op een echt concert was er trouwens ook aan de security gedacht: de wapens van de spelers waren voor de gelegenheid onklaar gemaakt, zodat niemand het feestje kon verstoren.

‘We hebben geschiedenis geschreven’, liet Marshmello via Twitter weten na het concert. ‘Het eerste virtuele live concert in Fornite voor miljoenen mensen. Waanzinnig.’

Het allereerste virtuele concert is misschien wat overdreven – in het ter ziele gegane Second Life werd ook als eens opgetreden, om maar iets te zeggen – maar dat kon de pret niet bederven voor de fans die de nummers Everyday en Happier voorgeschoteld kregen. Met hoeveel ze precies waren, is moeilijk na te gaan, maar Forntite zegt 125 miljoen spelers te tellen, en volgens sommige bronnen waren er daarvan 10 miljoen aan het spelen op het moment van het concert.  De Youtube-video op het kanaal van Marshmello rondde ondertussen ook al vlotjes de kaap van 12 miljoen views.

 

Miljoenenpubliek voor virtueel concert in Fortnite
De ‘echte’ Marshmello. Foto: Photo News