Kucam zeker tot volgende week in de cel
Melikan Kucam Foto: rr

Het Mechelse N-VA-lid Melikan Kucam moet pas volgende week dinsdag voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen. Hij zit ondertussen al drie weken opgesloten, de KI moet volgende week beslissen of hij nog langer in voorhechtenis moet blijven.

Kucam wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Hij zou bedragen van 2.000 tot 10.000 euro ontvangen hebben om mensen zo’n visum te bezorgen, maar Kucam ontkent dat met klem.

‘Er worden nog elke dag nieuwe stukken aan het strafdossier gevoegd. We hopen tegen volgende week een duidelijker beeld te hebben’, zegt advocaat Frank Coel, die voor Melikan Kucam optreedt.

De veertiger ging in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer, waardoor het nu aan de KI is om te oordelen of hij al dan niet in voorhechtenis moet blijven.

Zoon

Vorige week werd ook zijn 21-jarige zoon aangehouden voor feiten van mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. Zijn aanhouding werd afgelopen vrijdag bevestigd door de raadkamer in Antwerpen. Hij tekent geen verzet aan daartegen, volgens zijn advocaat om het onderzoek vlot te laten verlopen. De zoon blijft dus in de cel en verschijnt over een maand terug voor de raadkamer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in