N-VA Brugge grondig oneens met aanpak transmigranten
Pol Van Den Driessche. Foto: Photo News

‘Geen razzia’s meer tijdens voedselbedeling Zeebrugge’ titelde De Standaard vanmorgen. N-VA Brugge is het oneens met de nieuwe aanpak van CD&V-burgemeester De fauw.

‘Ik pleit voor een menswaardigere aanpak van transmigranten in Zeebrugge’,  zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw vanmorgen aan onze krant. Hij wil bijvoorbeeld gene politierazzia’s meer aan de kerk van pastoor Fernand Maréch, die de transmigranten vaak wat eten toesteekt.

Hij wil ook dat vrijwilligers die louter aan liefdadigheid doen, met rust worden gelaten.

Tegelijkertijd stelde hij ook dat er nood is aan een infopunt met objectieve informatie voor de transmigranten, onder meer over de mogelijkheid om asiel aan te vragen.

Oppositiepartij N-VA is het niet eens met de burgemeester. Pol Van Den Driessche zegt: ‘De nieuwe aanpak zal een bijkomend aanzuigeffect creëren. Uitgerekend op een ogenblik dat Zeebrugge al door de mensensmokkelaars met stip genoteerd staat als de plaats van waaruit men naar het VK kan oversteken. De oprichting van een bijkomend “infopunt” voor illegale transmigranten is helemaal onbegrijpelijk en zelfs stuitend. Vandaag doen verscheidene Belgische overheidsdiensten er immers alles om deze mensen correct te informeren, vaak met de mededeling dat zij hier niet mogen en kunnen blijven.

De N-VA zegt ook dat nogal wat Zeebruggenaren zich niet meer veilig voelen in hun eigen gemeenschap door de komst van transmigranten. Bedrijven moeten handenvol geld uitgeven aan extra beveiliging en bewaking, zegt de partij.