'Sex Education' geeft deze Britse regio een toerismeboost
Eric en Otis Foto: Sam Taylor/Netflix

Netflix-serie 'Sex Education', over eigentijdse seksuele zeden in een Britse regionale school, zorgt voor een toestroom van bezoekers op de diverse opnameplaatsen in Wales en Engeland.

Sex Education ging van start op 11 januari en zou in zijn eerste maand op veertig miljoen streams afstevenen. Netflix heeft van de jongerenserie al een tweede seizoen besteld, maar de populariteit wordt ook duidelijk naast het scherm: de diverse filmlocaties in Wales en de Cotswold, bekend om zijn pittoreske Engelse dorpjes en glooiende landschappen, noteren grote belangstelling.

Het huis waar Jean Milburn (Gillian Anderson) en zoon Otis (Asa Butterfield) wonen, is dan ook een pareltje, met fantastisch uitzicht op de Wye Valley. De chalet in Noorse stijl (vroeger een B&B) staat in Symonds Yat East, op de grens tussen Wales en Gloucestershire, middenin het Forest of Dean, een van de oudste bossen in Groot-Brittannië.

'Sex Education' geeft deze Britse regio een toerismeboost
'Sex Education' geeft deze Britse regio een toerismeboost

De scènes in en rond Moordale High werden opgenomen in een gebouw van de University of Wales in Caerleon, dat sinds 2016 niet meer door de universiteit wordt gebruikt. Voor de scènes in de turnzaal, waar de directeur de scholieren toespreekt, werd uitgeweken naar de Paget Rooms in het Welshe Penarth. De brug die Otis en Eric oversteken op weg naar school is de Old Railway Bridge in het Welshe Tintern, over de Wye-rivier.

Het immense huis van Aimee, waar Otis en Maeve klanten proberen ronselen op een feestje, is eigenlijk Bigsweir House, een beschermd landgoed in St. Briavels. Eigenares Caroline Hopkinson merkte vrij snel nadat de serie werd gelanceerd dat er mensen aan de poort foto’s namen van haar huis.

Tot slot is er nog het dorpje Llandogo, waar verschillende herkenbare steeds vaker bezocht, bevraagd en gefotografeerd worden, zoals de buurtwinkel Browns Village Stores. Roger en Ruth Brown, die de winkel openhouden sinds 1958, worden door nieuwe klanten constant bevraagd over de serie. ‘Fantastisch, al hebben we de serie zelf nog niet gezien, want we hebben geen Netflix’, vertelde Roger aan de lokale nieuwsmedia.

Fans van de serie die binnenkort de regio willen bezoeken, moeten er wel rekening mee houden dat de blauwe lucht en het warmere weer in de televisieserie enkel in het universum van Sex Education bestaan. In realiteit is het weer hier even Brits, zijnde grijs en nat.