Ceo van Euronav stapt op
Foto: belga

Paddy Rodgers stapt in de loop van dit jaar op als ceo bij de Belgische olietankerrederij Euronav. Het bedrijf sloot 2018 af in de rode cijfers.

Patrick ‘Paddy’ Rodgers (59) was een kleine kwarteeuw jaar lang de vertrouweling van de familie Saverys, de belangrijkste scheepvaartfamilie van ons land. In 1998 kwam hij mee aan het roer te staan van de olietankerdivisie binnen de rederij CMB. Eerst in de rol van financieel directeur en vanaf 2000 als gedelegeerd bestuurder.

Toen de familie Saverys eind 2004 haar olietankerrederij Euronav afsplitste en naar de beurs bracht, stond Paddy Rodgers opeens aan de leiding van een beursgenoteerd bedrijf.

Onder de leiding van Rodgers groeide Euronav uit tot de grootste onafhankelijke beursgenoteerde olierederij in de wereld. Maar de jongste jaren liep het minder. Zo heeft Euronav 2018 afgesloten met een verlies van 110,3 miljoen dollar.

Dat magere cijfer is onder meer te wijten aan de hoge kostprijs van de overname van de Amerikaanse olietankerrederij Gener8, eind 2017.

Amper een week geleden toonde ceo Paddy Rodgers zich nochtans optimistisch voor 2019, dankzij hogere vrachttarieven.

Over de opvolging van Rodgers is er nog geen nieuws.