Twee tunnels aangetroffen bij inbraak Antwerps bankkantoor, verschillende kluizen opengebroken

Tijdens het onderzoek naar een inbraak in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, zijn twee tunnels gevonden die vermoedelijk door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt. Dat bevestigt de lokale politie. De omvang van de eventuele buit is nog onbekend, maar er zijn verschillende kluizen opengebroken.

Het was de bewakingsfirma van het bankkantoor die de politie zondagmiddag verwittigde over een mogelijke inbraak in de kluizenzaal. Daar bleken inderdaad braaksporen te zijn, maar alleen aan de binnenzijde. ‘Er is een tunnel naar de riolering gevonden’, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. ‘We hebben eerst metingen naar gas laten uitvoeren om te zien of het veilig was om daarin af te dalen. In de riolering hebben we vervolgens nog een tweede tunnel gevonden die uitkwam in een pand in de Nerviërsstraat.’

Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek in de bank en het nabijgelegen pand waar de tweede tunnel uitkwam. Er zouden nog geen verdachten gearresteerd zijn. Over de buit is er intussen nog veel onduidelijkheid. De politie stelt dat er verschillende kluizen werden opengebroken, maar of daar iets in zat is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om kluizen van klanten.

BNP Paribas Fortis geeft voorlopig geen commentaar.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig