Stijn en Hanne Desmet schaatsen B-finales op WB-manche shorttrack in Dresden
Foto: Photo News

Shorttrackers Stijn en Hanne Desmet waren dit weekend op de wereldbekermanche in het Duitse Dresden goed voor B-finales.

Stijn Desmet werd zondag in de B-finale op de 500 meter tweede na de Rus Dmitry Migoenov, hetgeen hem de zesde plek in de eindafrekening bezorgde. Hanne Desmet werd in de B-finale op de 1000 meter vierde, de negende plaats in totaal.

Het komend weekend wordt de cyclus van wereldbekerwedstrijden voortgezet in Turijn. Hoogtepunt van het seizoen zijn de wereldkampioenschappen, volgende maand in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Stijn Desmet, die in de voorronden zijn Belgisch record aanscherpte, miste de A-finale na een val in de laatste bocht. De val werd veroorzaakt door een tegenstander, waardoor hij toch de derde plaats kreeg. Hanne Desmet bereikte de B-finale door in de halve eindstrijd als vierde te finishen.

Op de 1500 meter had Hanne Desmet zich al met ‘s werelds beste shorttrackers (de A-finale) gemeten. In tegenstelling tot de finale van die afstand op het EK vorige maand in Dordrecht bleef ze niet achterin het veld hangen, maar waagde ze zich op kop.

Dat ze uiteindelijk als zesde eindigde, was allerminst een zaak om zich voor de schamen. Die klassering valt hoger aan te slaan dan de vierde bij op de 1500 meter bij het EK. De overige Belgen, Alexandra Danneel, Ward Pétré en Rino Vanhooren bereikten de finales niet. (belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig