Robin Hendrix met vierde plaats beste Belg op Europabeker veldlopen
Foto: BELGA

Robin Hendrix is zondag als vierde geëindigd op de Europabeker veldlopen voor clubs in het Portugese Albufeira. Zijn club Olympic Essenbeek Halle (OEH) finishte als achtste in het ploegenklassement.

Isaac Kimeli, normaal gesproken de kopman van OEH, verscheen niet aan de start in Albufeira. Hij focust zich op de CrossCup in eigen land en wilde geen overvol programma afwerken. Hendrix, in december nog vijftiende op het EK veldlopen in Nederland, ving de afwezigheid van Kimeli goed op met een vierde plaats. De winst was voor de Oegandees Jacob Kiplimo, die voor een Italiaanse club uitkomt. Marathonspecialist Thomas De Bock was tweede Belg op een 35e plaats. In het clubklassement ging de hoofdprijs naar het Spaanse Atletismo Bikilo.

Bij de vrouwen werd de Belgische eer vertegenwoordigd door Cercle Athlétisme Brabant Wallon (CABW), maar nationaal kampioene Imana Truyers moest forfait geven met een blessure. CABW verscheen op die manier maar met drie aan de start, en kwam dus niet in aanmerking voor het ploegenklassement op basis van vier atleten. Stephanie Barnes presteerde het sterkst met een zeventiende plaats. De winst was voor de Keniaanse Fancy Cherono, aangesloten bij het Portugese Sporting Clube de Portugal, dat het ploegenklassement won.