Vanaf maandag mogelijke hinder op E40 tussen Gent en Brussel
Foto: gia

Vanaf maandag starten nieuwe wegenwerken op de E40 tussen Brussel en Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst veiligheidsstootbanden tussen de afrit Affligem en de provinciegrens van Oost-Vlaanderen. De pechstrook wordt ingenomen en er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Langs de weghelft in de rijrichting van Gent plaatst het agentschap nieuwe veiligheidsstootbanden tussen het op-en afrittencomplex van Affligem en vanaf de oprit tot aan de provinciegrens Oost-Vlaanderen (2,1 km).

Aan de andere kant van de snelweg in de rijrichting van Brussel worden van aan de provinciegrens tot aan de geluidsschermen én tussen het op-en afrittencomplex van Affligem ook nieuwe veiligheidsstootbanden geïnstalleerd (1,4 km). In beide rijrichtingen wordt de pechstrook ingenomen tijdens de werken en wordt de rechterrijstrook tijdelijk versmald.

Tijdens de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar, dus het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat deze werken tijdens de spitsuren weinig bijkomende wachttijden met zich zullen meebrengen.

Deze werken duren maximaal drie weken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig