Plannen uit de Koude Oorlog om de Britse royals te evacueren, zijn nieuw leven ingeblazen voor als de Brexit onrustig verloopt. Dat melden enkele Britse kranten.

Als er na de Brexit in Londen rellen uitbreken, dan wordt de koninklijke familie mogelijk naar een veilige locatie buiten de hoofdstad gebracht.

‘Het gaat om een noodplan dat al bestaat sinds de Koude Oorlog, maar nu wel eens van onder het stof kan worden gehaald als de Brexit uit de hand loopt’, schrijft The Sunday Times op basis van een anonieme bron binnen de regering.

Ook de Mail on Sunday heeft de plannen vernomen.

Volgens Jacob Rees-Mogg, parlementslid voor de Conservative Party en een fervente voorstander van de Brexit, bewijzen de plannen echter de ‘onnodige paniek’ die er heerst rond een ‘no deal’. ‘Zelfs tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog bleven de royals in Londen’, zegt hij.

Dai Davies, een voormalig agent die vroeger instond voor de bescherming van de Britse koninklijke familie, noemt het in The Sunday Times niet meer dan normaal dat de koninklijke familie wordt weggehouden uit probleemgebieden.