Chaos op de Brennerpas: wintersportroute volledig dicht, reizigers uren in de file
Foto: ap
De Brennerpas, een zeer belangrijke route voor wintersporters op de grens tussen Oostenrijk en Italië, zat sinds zaterdagochtend potdicht. Aan Italiaanse kant was de snelweg gesloten. Lawines en hevige sneeuwval zorgden voor chaotische taferelen. Honderden reizigers stonden uren in kilometerslange files.

Urenlang aanschuiven om enkele meters vooruit te raken. De Brennerpas, in de Tiroler Alpen, zat zaterdag volledig dicht. Door invallende dooi kwamen zaterdagochtend op verschillende plaatsen lawines naar beneden. Zowel de snelweg A13 / A22 Innsbruck-Verona, als een parallelweg raakten daardoor ontoegankelijk voor het verkeer. Daarnaast kwamen tal van vrachtwagens vast te zitten door de hevige sneeuwval.

Kilometerslange files, die zaterdagavond nog altijd voortduren, waren het gevolg. De Italiaanse kant was gesloten. Het verkeer in die richting werd aangeraden om te rijden via Zwitserland door de Gotthardtunnel. Op de knooppunten Brenner Nord, Nösslach en Matrei werden auto’s omgeleid door de politie en teruggestuurd naar het noorden. De wagens moesten keren op verschillende op- en afritten.

Op sociale media maakten tal van wintersporters melding van de verkeersellende.