Knap nummer van Tim Wellens in Mallorca: Belg demarreert weg en pakt eerste zege van het seizoen
Foto: Photo News

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft zaterdag voor het derde jaar op rij de Trofeo de Tramuntana, de derde wedstrijd in de Challenge Mallorca, op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het na 140,1 km tussen startplaats Soller en de aankomst in Deia voor de Duitser Emmanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) en de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar).

Wellens werd vrijdag in de Trofeo Andratx nog tweede, na Buchmann. De 27-jarige Limburger won de Trofeo de Tramuntana ook al in 2017 en 2018.

 

 

“Vanaf de start ging het meteen bergop”, begint Wellens zijn verhaal. “We namen als ploeg zelf het initiatief in handen en maakten we er een lastige dag van. Tijdens de wedstrijd waren er heel wat cruciale momenten, maar de ploeg heeft die altijd goed geneutraliseerd door op kop van het peloton te rijden of zelf het initiatief te nemen. Op een bepaald punt op het parcours beslisten we om met het volledige team voluit te gaan, waardoor het peloton uit elkaar spatte. Het was echter nog wat ver tot de finale beklimming en toen beslisten we om nog even te wachten en iedereen terug te laten komen.”

“Op de laatste beklimming demarreerde ik, op zoek naar de ontsnapte Buchmann”, vervolgde de 27-jarige Limburger. “Initieel gingen we met drie renners in de achtervolging maar tijdens de afdaling, die er nat bij lag, heb ik serieus wat risico’s genomen. Ik kende het parcours maar al te goed en dat heeft me dan ook geholpen vandaag. Later ben ik dan alleen naar Buchmann gereden en op vijf kilometer van de meet liet ik hem in een technische afdaling achter. Buchmann vertelde me na de wedstrijd dat hij last had van opkomende krampen, en daar heb ik optimaal van geprofiteerd.”

“Mijn volgende wedstrijd wordt mijn eerste deelname aan de Ster van Bessèges, waar ik graag een goede notering in het algemeen klassement wil behalen”, besloot Wellens. “De afsluitende tijdrit wordt daarbij cruciaal. Vaak gaat het er ook nerveus aan toe door de hoge kans op waaiervorming, dus wordt het opletten geblazen.”