Ook zaterdagnacht code geel voor bijna heel België
archiefbeeld. Foto: AP

Ook zaterdagnacht kan het glad zijn op de Belgische wegen door lokale ijzel-, rijm- of ijsplekken of door verse sneeuw. Het KMI vaardigt daarom code geel uit voor heel België, op de kust na.

Het KMI waarschuwde eerder al voor gladde wegen vrijdagnacht en zaterdag overdag. In een nieuwe update geldt de code geel in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel van zaterdagmiddag tot zondagochtend. In West-Vlaanderen is dat pas vanaf 4 uur ‘s nachts en in Oost-Vlaanderen vanaf 3 uur. Voor de kuststreek is er geen waarschuwing.

Ook in Wallonië is er gevaar voor gladde wegen vanaf zaterdag rond de middag tot zondagochtend. Enkel in Luxemburg is dat pas vanaf de vroege avond.

‘Zaterdagnamiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1 tot 3 centimeter vormen. In het westen blijft men daarvan gespaard, maar kunnen later enkele winterse buien vanuit de Noordzee binnendrijven. Later vannacht moet men ook opletten voor plaatselijke aanvriezende mist en ijsplekken’, aldus het KMI.