Op de luchthaven van Deurne in Antwerpen is zaterdagochtend een vliegtuig met zijn neus in het gras beland tijdens het taxiën. Er raakte niemand gewond, maar het vliegtuig moest wel ontruimd worden.

Op de luchthaven van Deurne in Antwerpen is zaterdagochtend een vliegtuig van Tui Fly met zijn neus in het gras beland tijdens het taxiën voor het zou vertrekken naar Murcia. Het vliegtuig nam door de slechte weersomstandigheden een verkeerde afslag op de startbaan. In een poging het vliegtuig om te draaien, kwam de piloot in de grasberm terecht en belandde het vliegtuig met de voorwielen in de modder.

Luchthavencommandant Wim Verbist benadrukt in een reactie dat het incident niet gebeurde tijdens het opstijgen of landen en er dus geen gevaar was voor de passagiers. Er raakte niemand gewond, maar omdat het vliegtuig door de drassigheid van het gras vast kwam te zitten, moest het worden ontruimd. De reizigers werden op bussen gezet en zullen naar Zaventem worden gebracht, waar ze op een ander toestel kunnen stappen.

‘Het vliegtuig zal nu van het gras worden getrokken’, verklaarde Verbist zaterdagochtend. ‘Het toestel zou vandaag voor verschillende vluchten worden gebruikt, het zal nog moeten blijken of dat mogelijk zal zijn.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig