Studentengrap veroorzaakt paniek bij booteigenaars
Foto: Flandria Yacht Club Brugge
Een bizarre brief veroorzaakte gisteren paniek bij enkele booteigenaars in de Flandria Yacht Club in de Brugse jachthaven.

In de brief, die in het Engels was opgesteld, stelden de afzenders zich voor als twee studenten van het Europacollege. ‘Beste booteigenaar, is er een kans dat u naar het Verenigd Koninkrijk vaart?’, stond er te lezen. ‘Zoja, zou u het erg vinden om twee of drie verstekelingen mee te nemen? Ik studeer aan het Europacollege en zou graag samen met een vriend het land van onze medestudente Holly gaan bezoeken. Maar de prijzen voor de Eurostar overstijgen ons studentenbudget. Uiteraard betalen we ook een deel van de brandstofprijs voor de oversteek.’

De booteigenaars roken onraad, dachten dat de brief een valstrik van transmigranten of mensensmokkelaars kon zijn en stapten naar de politie.

De agenten konden snel achterhalen dat het om een studentengrap ging. In het Europacollege werden de afzenders gevonden. Wat zij met hun ‘grap’ wilden bereiken is niet meteen duidelijk. Ze werden wel streng op de vingers getikt door de politie.