De eerste commerciële omroep van Vlaanderen, VTM, viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Om dat te vieren verrasten de VRT en VTM de kijkers met een speciaal optreden in elkaars nieuwsuitzending.

Tijdens het middagjournaal was een aantal minuten hetzelfde beeld te zien op VTM en op VRT. Journaalankers Wim De Vilder (VRT) en Freek Braeckman (VTM) gingen live in gesprek met elkaar. ‘We willen de collega’s proficiat wensen, en gaan daarom iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan in de televisiegeschiedenis’, zei Wim De Vilder. Toen volgde een gesprek tussen beide nieuwsankers.

‘Die live verbinding was een idee van onze nieuwsdienst’, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. ‘We hebben de collega’s opgebeld bij VTM en zij waren er meteen voor te vinden.’

Die uitzending was niet de enige verrassing van VRT. ‘We hebben ook nog een filmpje gemaakt om namens heel de VRT VTM te feliciteren’, aldus Van Goethem.

Show

VTM haalt vrijdagavond de glitterjurken, maatpakken en pluimen uit de kast voor een grote verjaardagsshow. De show vindt plaats in het pop up theater in Puurs.

Medialaan, de moederholding van de commerciële zender, maakt zich sterk dat er liefst 70 bekende gezichten in de show te zien zijn en tal van VTM-iconen zitten in het publiek.

Dertig jaar na de start van VTM lijkt de impact niet te onderschatten. Dit zijn vier dingen die we zonder de zender niet hadden gehad op tv.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in