Man gearresteerd tijdens klimaatmars wegens aanranden jonge meisjes
Foto: BELGA

De politie heeft donderdag een man gearresteerd wegens het aanranden van verschillende jonge meisjes tijdens de klimaatmars in Brussel. Hij werd op heterdaad betrapt.

Politieagenten in burger, die werden ingezet om de klimaatmars mee te begeleiden en beveiligen, merkten op hoe een man tijdens de klimaatmars verschillende jonge meisjes benaderde, zo meldt het parket van Brussel in een persbericht. ‘De man observeerde jonge meisjes en filmde hen terwijl hij ongepaste seksuele gedragingen maakte, zoals heupbewegingen’, klinkt het.

De agenten betrapten de veertiger op heterdaad, waarna hij meteen werd gearresteerd. Het parket van Brussel startte daarop een onderzoek naar feiten van aanranding van de eerbaarheid ten aanzien van minderjarigen. De verdachte werd ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings.

De man heeft geen strafblad en geen eerdere veroordelingen. Er werd wel meteen een huiszoeking gehouden bij hem. Daar werden verschillende gsm's en computers in beslag genomen waarop mogelijk ook 'beelden met een seksueel karakter' staan.

Vrijdag werd de man ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings. Die beslist vandaag nog of de verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Op dit moment zijn er nog geen slachtoffers geïdentificeerd. De identificatie van slachtoffers maakt deel uit van het verdere onderzoek. De geïdentificeerde slachtoffers zullen verwittigd worden. Het parket van Brussel laat weten dat wie denkt slachtoffer te zijn, of wie denkt zelf de man gefilmd of gezien te hebben, zich kan aanbieden bij de lokale politie van zijn woonplaats.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in