Wegen kunnen gevaarlijk glad zijn tot na de ochtendspits
Foto: Photo News
Vannacht is er opnieuw een zone met winterse buien en sneeuw over ons land getrokken. Het KMI waarschuwt voor gladheid met code geel tot ongeveer 7 uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer vreest voor gladde wegen tot na de ochtendspits.

Hier vindt u de meest actuele verkeersinformatie.

Het KMI voorspelde voor de nacht van donderdag op vrijdag in het hele land zo’n 1 tot 5 centimeter sneeuw, ‘lokaal kan dat een beetje meer zijn.’ Het Agentschap Wegen en Verkeer meldde dat een sneeuwzone sinds donderdag 20 uur het land binnendrijft in het zuiden van West-Vlaanderen. De ochtendspits verloopt vrijdagochtend alvast relatief rustig, zonder noemenswaardige incidenten. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 'Praktisch overal waren de wegen sneeuwvrij bij de start van de ochtendspits. Enkel in Limburg was dat niet overal het geval, maar intussen zien we dat ook daar de wegen sneeuwvrij zijn.'

De strooidiensten hadden voldoende tijd om alle wegen te behandelen, omdat de sneeuwzone voor de ochtendspits al over Vlaanderen was getrokken. Er werd deze nacht 1.400 ton strooizout gebruikt om de wegen sneeuw en ijsvrij te maken. Toch waarschuwt Wegen en Verkeer nog voor gladde wegen, omdat wegdektemperaturen pas later op de ochtend boven het vriespunt zullen komen. Later vandaag gaat het dooien.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt bestuurders om het rijgedrag aan te passen aan het weer.

 

Wegen kunnen gevaarlijk glad zijn tot na de ochtendspits