Primeur: Instagram plant Vlaamse fictiereeks
Foto: REUTERS

Een primeur in Vlaanderen: productiehuis Eyeworks werkt volop aan de allereerste fictiereeks van eigen bodem die exclusief op Instagram zal verschijnen. De serie, die voorlopig Instaverliefd heet, wordt momenteel gedraaid in Antwerpen en moet midden maart in première gaan op het populaire sociale netwerk.

‘Het is de eerste keer dat hier zoiets gebeurt voor Instagram’, zegt producent Peter Bouckaert (49) van Eyeworks. ‘Of de reeks later ook op tv of andere kanalen getoond wordt, ligt niet vast. Voorlopig is het een exclusieve deal met Instagram. Binnen anderhalve maand moeten de eerste afleveringen klaar zijn.’

Ook Facebook en Snapchat

Instaverliefd gaat over vier jongeren met weinig succes in de liefde. Ze dagen elkaar uit om op korte tijd zo veel mogelijk dates te strikken. De ene date levert bonuspunten op, de andere strafpunten. Maar uiteindelijk – zoals dat gaat in fictie – draait het niet om scores, maar om het vinden van ware liefde. Namen van de cast zijn nog niet bekend.

Instagram, waar doorgaans alleen ­foto’s en filmpjes worden gedeeld, springt zo mee in het spoor van andere sociaalnetwerksites. Facebook heeft al eigen series, net als Youtube. Ook Snapchat experimenteerde al met fictie: in Amerika ­gebeurde dat in samenwerking met Disney, in ons land maakte de Waalse omroep RTBF een reeks voor de filmpjes-app.

Vorig jaar groeide wtFOCK, de eerste digitale serie van Vier en Telenet, uit tot een hype bij de Vlaamse jeugd. De korte afleveringen werden eerst enkel op het internet uitgezonden, in realtime, en lokten op het hoogtepunt 100.000 unieke kijkers. Onlangs zond Vier de reeks gebundeld uit op tv. Of het ook zo’n vaart loopt met Instaverliefd, is dus afwachten. Gisteren vonden opnames plaats in Antwerpen en ook morgen en zondag wordt gedraaid in Antwerpse cafés.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in