Trump-bondgenoot Roger Stone pleit onschuldig in Rusland-affaire
Foto: AFP

Als jarenlange vertrouweling en vroegere adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump heeft Roger Stone dinsdag voor een rechtbank in Washington onschuldig gepleit wat betreft alle tenlasteleggingen door speciaal aanklager Robert Mueller in de Rusland-affaire. Dit hebben plaatselijke media overeenstemmend gemeld.

Mueller pluist uit of er tijdens de verkiezingscampagne van 2016 inmenging vanwege Moskou is geweest en of er ‘collusie’ was tussen het campagneteam-Trump en Rusland.

Stone is de laatste vertrouweling van Trump die door speciaal aanklager Mueller beschuldigd wordt in verband met het Rusland-onderzoek en hij werd vrijdag gearresteerd bij hem thuis in Florida. Hij kwam mits een borgsom van 250.000 dollar weer op vrije voeten.

Mueller beschuldigt Stone op zeven punten: belemmering van de rechtsgang, vijf keer voor het afleggen van valse verklaringen en één keer voor manipulatie van getuigen. Volgens de conservatieve nieuwszender Fox en andere media heeft Stone op alle punten onschuldig gepleit.

In het onderzoek-Mueller - door Trump een ‘heksenjacht’ genoemd - is Stone de zesde beschuldigde in de intieme kring rond de president.

Stone zou veroordeeld kunnen worden voor een gevangenisstraf van 50 jaar als hij op alle vlakken schuldig verklaard wordt, maar volgens experten is het onwaarschijnlijk dat hij zo’n zware straf zou krijgen.